No Fairytales introduceert het 'Traagste Dieet ter Wereld'

Oproep aan voedingsindustrie om samen verantwoordelijkheid te nemen

Voedselverbeteraar No Fairytales introduceert het ‘Traagste Dieet ter Wereld’. Dit concept ondersteunt de missie van het bedrijf om het eetgedrag van consumenten te verbeteren met innovatieve voedingsmiddelen. Het Traagste Dieet ter Wereld maakt een statement tegen de vele diëten die korte termijn succes beloven. Samen met Victoire de Wild - oprichter van adviesbureau Groente & Meer en tevens als dr.ir.Voeding en Gezondheid verbonden aan Wageningen Universiteit - ontwikkelde No Fairytales een makkelijke formule om eetgewoontes op lange termijn te optimaliseren. Het Traagste Dieet ter Wereld helpt consumenten geleidelijk op weg naar een gezonder menu, al vindt voedingsmiddelentechnoloog en oprichter van No Fairytales Bernadette Kooijman dat de voedingsindustrie meer verantwoordelijkheid moet nemen in het aanbieden van gezonde voeding.


Bernadette Kooijman: "De verantwoordelijkheid voor gezond eetgedrag wordt te veel bij consumenten gelegd. Die verantwoordelijkheid ligt ook bij de voedingsindustrie en de overheid. Je eetgedrag aanpassen is moeilijk. Daarom moeten we naast voedselverbetering inzetten op educatie. We gaan graag met partijen in gesprek." 

Onderzoek Stanford University
Het Traagste Dieet ter Wereld heeft een onderzoek van Stanford University als basis. Het onderzoek bewijst dat gedragsverandering de meeste kans van slagen heeft als er kleine stapjes genomen worden, er een positieve mindset bestaat en de verandering binnen de comfortzone van die persoon ligt. Daarom ontwikkelden Bernadette Kooijman en Victoire de Wild de formule ‘Hapje minder, hapje meer’, waarmee elke dag gemakkelijk een kleine, positieve verandering bereikt kan worden.

Hapje minder, hapje meer
De formule ‘Hapje minder, hapje meer’ is voor alle leeftijden toepasbaar en bestaat uit toegankelijke tips voor ontbijt, tussendoortje, lunch en avondeten. De tips zijn opgesteld op basis van allerlei inzichten en richtlijnen, zoals het feit dat de gemiddelde Vlaming slechts 145 gram groenten eet per dag terwijl voor volwassenen minstens 300 à 400 gram wordt aanbevolen en dat we gemiddeld nog te veel vlees (vooral rood en bewerkt vlees) en te weinig voeding van plantaardige oorsprong eten. Zo kan iemand ’s ochtends een hapje meer fruit zoals kiwi en een hapje minder cruesli door de yoghurt doen. ’s Middags een hapje meer hummus en een hapje minder kaas op het brood. En ’s avonds een hap meer groentesoep eten en een hap minder brood om mee te dippen.

No Fairytales hoopt dat er met het Traagste Dieet ter Wereld een beweging op gang komt waarin partijen krachten bundelen om samen te werken op gezond eetgedrag.


Meer weten, ga naar www.nofairytales.be/traagstedieet.

Wil je graag meer info, beeldmateriaal of een interview?
Geef me dan gerust een seintje!


Groetjes,

Elke 

Elke Hadermann

PR Account Manager, Global Image

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over No Fairytales

No Fairytales is een Nederlands merk met als missie: Jouw dagelijks eten te verbeteren. Je eetgedrag verbeteren is moeilijk. Daarom verbetert No Fairytales jouw eten. Vanuit deze gedachte ontwikkelde Bernadette Kooijman 6 jaar geleden de allereerste groentetortilla: een wereldprimeur. Inmiddels is No Fairytales hard op weg om meer dagelijkse producten te verbeteren: meer groente, minder onnodige calorieën, meer vezels. Na het succes van de groentetortilla’s heeft het bedrijf in maart 2022 een nieuwe gezonde primeur gelanceerd: De No Fairytales burrito in de smaken bbq chicken, smokey beef en chili sin carne. Sinds 28 november is dit diepvriesassortiment uitgebreid met de Burrito Tex Mex made with Garden Gourmet en de Wrap Falafel. Eind februari komt No Fairytales wederom met een gezonde primeur, in een geheel ander schap, om jou te helpen om gemakkelijk een gezonder eetpatroon aan te nemen. Voor meer informatie: www.nofairytales.nl

Neem contact op met

Danzigerkade 13F 1013 AP Amsterdam

[email protected]

nofairytales.be