No Fairytales lanceert 's werelds eerste volkoren groentetortilla

Voedselverbeteraar zet kritiek om naar gezonde productinnovatie

Het is voedselverbeteraar No Fairytales gelukt om een groentetortilla te maken met volkorenmeel in plaats van tarwebloem. De vraag naar volkoren producten stijgt wereldwijd door adviezen van voedingsexperts. Ook uit de berichtgeving over de gezondheidsvoordelen van groentewraps blijkt dat er een behoefte is om naast de groentetortilla’s met tarwebloem de keuze te hebben voor een volkoren variant. Het was een uitdaging om de tortilla niet te droog of juist te klef te maken, maar No Fairytales is hier nu als eerste merk ter wereld in geslaagd.  
Ontdek al het beeldmateriaal HIER!

Productontwikkelaar Michèle Nijst & No Fairytales oprichter Bernadette Kooijman
Productontwikkelaar Michèle Nijst & No Fairytales oprichter Bernadette Kooijman
"Omdat we als bedrijf continu bezig zijn met het verbeteren van voeding, zijn we na de lancering van de groentetortilla gaan kijken of het ook mogelijk is om een volkoren groentetortilla te maken. We zijn met een klein team en om dan voedselreuzen weer te snel af te zijn, is fantastisch”, zegt oprichter Bernadette Kooijman.

Een jaar leren en optimaliseren

De volkoren tortilla is gemaakt met 45% echte groente, bevat minder calorieën dan een gewone volkoren wrap en is hoog in vezels (8 gram vs gemiddelde 7,4 gram per 100 gram). In deze variant is er gekozen voor de groente bloemkool, een nieuwe groentesoort onder No Fairytales’ tortilla’s

Volgens Michèle Nijst, één van de voedselverbeteraars van No Fairytales, was het maken van de volkoren variant geen makkelijk proces.

"Alles wat structuur geeft aan je tortilla vervang je gedeeltelijk door groente. Om vervolgens tarwebloem te vervangen door 100% volkorenmeel. Daarmee wordt het een extra grote uitdaging om de tortilla niet te droog te laten zijn, waardoor die gaat scheuren. Na ruim een jaar leren en optimaliseren, is het gelukt."

'Laat je horen voor volkoren!'

Onder het motto 'Laat je horen voor volkoren!' vraagt No Fairytales mensen om reacties op de eerste tortilla met groente en volkoren, ook naar aanleiding van de berichtgeving en kritiek rond de groentetortilla’s. No Fairytales nodigt haar grootste criticasters ook zeker uit om te proeven. 

De volkoren bloemkooltortilla is vanaf nu verkrijgbaar bij Albert Heijn. De volkoren variant ligt naast de bekende, andere groentetortilla’s in het koelschap.

Volkoren bloemkoolwrap met pompoen
Volkoren bloemkoolwrap met pompoen

Zelf aan de slag? Ontdek hier het recept volkoren bloemkoolwrap met pompoen.


NOOT voor de PERS
: Vraag zeker een sample aan indien je de wraps zelf eens wil proeven!

Geef me gerust een seintje als je meer info nodig heb of een interview wil met No Fairytales-oprichter Bernadette Kooijman. 

Groetjes,

Elke 

Elke Hadermann

Elke Hadermann

PR account manager, GLOBAL IMAGE

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over No Fairytales

No Fairytales is een Nederlands merk met als missie: Jouw dagelijks eten te verbeteren. Je eetgedrag verbeteren is moeilijk. Daarom verbetert No Fairytales jouw eten. Vanuit deze gedachte ontwikkelde Bernadette Kooijman 6 jaar geleden de allereerste groentetortilla: een wereldprimeur. Inmiddels is No Fairytales hard op weg om meer dagelijkse producten te verbeteren: meer groente, minder onnodige calorieën, meer vezels. Na het succes van de groentetortilla’s heeft het bedrijf in maart 2022 een nieuwe gezonde primeur gelanceerd: De No Fairytales burrito in de smaken bbq chicken, smokey beef en chili sin carne. Sinds 28 november is dit diepvriesassortiment uitgebreid met de Burrito Tex Mex made with Garden Gourmet en de Wrap Falafel. Eind februari komt No Fairytales wederom met een gezonde primeur, in een geheel ander schap, om jou te helpen om gemakkelijk een gezonder eetpatroon aan te nemen. Voor meer informatie: www.nofairytales.nl

Neem contact op met

Danzigerkade 13F 1013 AP Amsterdam

[email protected]

nofairytales.be